Vrouwenmantelthee herstel na de bevalling

Vrouwenmantel (Alchemilla vulgaris) is een bijzondere plant die het vrouwelijk systeem ondersteunt. Vooral na de bevalling een echte aanrader. Omdat de thee het samentrekken van de baarmoeder stimuleert, is het sterk af te raden deze thee te drinken tijdens de zwangerschap. 

Vanaf week 41

Ben je in je uitgerekende periode en is de tijd aangebroken dat je baby mag komen, dan kan vrouwenmantel juist goed helpen. Je kunt dan starten met dagelijks een paar kopjes vrouwenmantelthee vanaf week 41. 

Vrouwenmantel na je bevalling

Vrouwenmantelthee helpt om je baarmoeder na de bevalling te laten krimpen en te laten herstellen. De looistoffen en tannine die de plant bevat werken bloedstelpend, infectiewerend, geven een samentrekkend effect en helpt daardoor de baarmoeder weer in haar oorspronkelijke vorm te komen. Met deze thee help je ook een baarmoederverzakking voorkomen. 

Het herstel van de baarmoeder na de bevalling kun je met vrouwenmantelthee bevorderen. Na de bevalling kun je ook een zitbad nemen met sterke thee. Dit werkt weefselherstellend. Dat mag ook als er nog hechtingen aanwezig zijn, het helpt juist enorm goed.

Superthee voor vrouwen

Met antioxidanten en mineralen die vrouwenmantel bevat (zoals magnesium voor ontspanning en slaap), ondersteun je je systeem op veel manieren. 

Het ondersteunt bij veel vrouwelijke zaken zoals vaginale afscheiding, menstruatiepijn, PMS, menopauze. Ook kan het je cyclus weer op gang helpen als de menstruatie niet doorzet. Vrouwenmantel is kortom goed is voor de baarmoeder in alle fases van je vrouw-zijn, behalve tijdens de zwangerschap.

Drink niet teveel ervan om krampen te voorkomen. Twee of drie kopjes per dag is voldoende. Vrouwenmantelthee vind je bij de natuurwinkel.