Rate this pageImage

Rock Your Birth met Mamalogisch

Rock Your Birth met Mamalogisch

Wat zeggen mijn cliënten

Om je een indruk te geven wat mijn cliënten zeggen over Mamalogisch kan ik met trots zeggen dat ze hier hun meest waardevolle herinneringen hebben neergezet. Lees hieronder een aantal reviews van mijn begeleidingen.

Image

Dankzij jou meer keuze in de bevalling dan ik dacht

We hebben het geluk gehad de zwangerschap en bevalling te mogen delen met jou. Door jou kreeg ik na een traumatische eerste bevalling weer vertrouwen in de bevalling. We zijn heel blij dat we jou hebben mogen leren kennen. Je sterkte het geloof in mezelf. En ik dacht ook steeds: ‘Wij hebben Annelies dus het komt goed’.
Je bent zoveel meer dan het woord doula omschrijft. Je doet je werk echt vanuit je hart met liefde en toewijding en dat hebben we gevoeld: voor, tijdens en na de bevalling.

Ik veranderde van idee van ‘ziekenhuisbevalling’ met alle mogelijke pijnbestrijding van dien, naar een thuisbevalling in jouw bevalbad. En dat is het ook geworden. We voelden vanaf het eerste moment een klik met je. Je hebt mij vooral gesteund in de weg naar de bevalling toe. Als ik het vertrouwen even kwijt was, was jij er om me op te peppen, of om me juist te helpen ontspannen en me letterlijk in mijn lijf te doen landen middels massage.

We waren ontzettend blij met al je informatie over allerlei zaken rondom de bevalling waarvan we niet eens wisten dat we er een keuze in hadden. Zo kwamen we tot een geboorteplan waar we helemaal achter stonden.

Tijdens de bevalling was je er niet alleen voor mij, maar ook voor Denny een steun. Je bent als vrouw op zo’n moment op je kwetsbaarst, maar bij jou maakte me dat niet uit, je voelde zo eigen. Je hielp de weeën op te vangen, hield de emmer vast toen ik moest overgeven. Niets is je te gek. En toen het moment kwam dat ik het niet meer zag zitten, sprak je me daadkrachtig toe waarna Jurre snel is geboren.

Ook na de bevalling stond je voor me klaar toen het allemaal niet zo makkelijk ging. Lieve Annelies, ik ben dankbaar dat ik je heb mogen leren kennen en dat jij ons hebt begeleid bij dit mooie wonder. Ik hoop dat je niet meer uit mijn leven verdwijnt. Je bent een lieve, sprankelende invoelende vrouw met humor die met hart en ziel, vol passie en overgave haar werk doet. Je bent ontzettend begaan met je cliënten, dat zie en voel ik terug in alles. Mocht er ooit een derde komen, dan ben jij de eerste die ik bel.

Ik hoop dat er nog veel zwangere vrouwen het geluk mogen ervaren dat jij hen komt begeleiden. Keep up the good work.
Heel veel liefs en een dikke zoen Marjolein & Denny


Beste voorbereiding op ziekenhuisbevalling

Annelies is voor ons de meest waardevolle aanvulling geweest die we bedenken konden in de voorbereiding op de bevalling en tijdens de bevalling. Ze voegt unieke dingen toe, waardoor de geboorte van onze dochter een onbeschrijfelijk mooie ervaring was.

Ze laat je nadenken over keuzes, die niemand anders je voorlegt. Zo heeft Frank de baby zelf opgevangen tijdens de geboorte en hebben we de navelstreng voelen uitkloppen voordat hij doorgeknipt werd. We hebben foto’s van onschatbare waarde, zo mooi. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Wij waren verplicht tot een ziekenhuisbevalling, waar best wat zorgen over waren. Annelies bewaart in zo’n geval de rust en de grenzen van de ouders. Ze zorgt voor een ontspannen sfeer en voelt goed aan wanneer een tip of advies op z’n plek is. Ze geeft beide ouders het zelfvertrouwen dat ervoor zorgt dat je goed voorbereid een unieke ervaring mee maakt. Ze heeft ons het laatste stuk van de pittige zwangerschap door gecoacht en ons een liefdevolle start met onze dochter gegeven. Wij hebben Annelies in ons hart gesloten. Eva & Frank 


Image

Vaginale stuitbevalling gerockt

Hoe kunnen we jou bedanken voor ons alles wat je voor betekend hebt, voor tijdens en na de bevalling. Ongelofelijk fijn was het om jou in ons team te hebben. “You nailed it” waren de woorden van Annelies en mijn gynaecoloog. Yes, we did! Vrolijke kleuren, vriendelijke glimlach en gezellige meid, zo leerden wij Annelies kennen. Annelies zorgt niet alleen voor waardevolle informatievoorziening, maar heeft ook een uitgebreid netwerk waardoor op ieder vlak de nodige steun gegeven wordt. Zo fijn dat er een phone call of appje away iemand is die je een stap op weg helpt als je even door de bomen het bos niet meer ziet!

Stuitbevalling met alle support
De support van Annelies was goud waard toen bleek dat onze dochter in stuit lag (terwijl we 3 keer terug moesten komen voor de 20-weken echo, omdat onze dochter te diep met haar hoofd in het bekken lag. Stuitligging, iets dat niet vaak voorkomt en waarbij men vaak voor het zekere kiest; een keizersnede. Via Annelies kwam ik in contact met een gynaecoloog die ons van alle informatie kon voorzien en ons samen met Annelies de support gaf die we nodig hadden om een weloverwogen keuze te maken. We gaan voor een stuitbevalling, zolang de veiligheid het toelaat, dat voelde het beste!

Nog geen dag later kondigde ons meisje zich aan en verliep de bevalling volgens het boekje.Geen moment tijdens de bevalling heb ik getwijfeld of mij onzeker gevoeld over de stuitbevalling. Vol vertrouwen ging ik de bevalling in. Natuurlijk wel spannend, maar wel vol vertrouwen dat we dit konden. Samen met het ziekenhuispersoneel borgde Annelies dit vertrouwen en gaf ze mij hulpvolle tips waardoor ik tijdens de bevalling volop in mijn eigen krachtige cocoon verkeerde. Vol trots kijk ik terug op mijn stuitbevalling!

Annelies, je bent een topper! Enorm bedankt voor alles, je was onze rots in de bevalling! Tot bij de tweede! Nu volop genieten van je welverdiende verlof.
Lieve groet, Lieneke
 & James 

Image
Image

‘Door jouw vertrouwen en kennis een prachtige bevalling’

Lieve Annelies, 

Weer was je erbij op een levensveranderend moment in ons leven. De geboorte van onze Hasse. Opnieuw gaf je mij het volste vertrouwen, alle steun en jij maakte met je kennis het verschil. Door jou ben ik compleet anders tegen bevallen aan gaan kijken en ik geloof echt dat elke vrouw die jij bijstaat door dit proces heen gaat op haar eigen manier, in haar eigen omgeving jouw boodschap verspreidt: pak de regie en ga je eigen weg! Zonder angst in vertrouwen, niet als sprookje, maar realistisch. 

Annelies… als ik erover nadenk dat jij straks workshops gaat geven en misschien op termijn doula’s gaan opleiden word ik zo blij. Want zo kan je boodschap zich verspreiden en kunnen veel meer vrouwen zich gesterkt, geliefd en als een leeuwin voelen. Zo’n andere start krijg je dan. 

Ik zal zelf in elk geval altijd getuigen van de kracht die jij in mij naar boven hebt gehaald en die ervoor gezorgd heeft dat ik opnieuw een prachtige bevalling heb gehad. 

Ook namens Jaap bedankt. Hij heeft dit keer in het volste vertrouwen de bevalling tegemoet gezien, zonder angst omdat hij wist dat er een topteam om zijn vrouw stond. 

Dank voor alles!
Alle liefs van, 

Jaap, Hanneke, Abe, Epke & Hasse

Bevalling: een ervaring om nooit te vergeten

Jouw hulp bij de geboorte van Epke was een groot cadeau, en dat is het nog steeds. Wat was de dag van de bevalling mooi, in harmonie, waardevol, opbouwend en zo’n sterke start van ons leven met z’n vieren. Het heeft me zo enorm gesterkt. De ervaring is blijvend.

Dankjewel lieve schat! Ik zal het nooit vergeten en denk er nog elke dag aan terug. En jij, je zit voor altijd in mijn hart! Hele dikke kus van Jaap, Hanneke, Abe en Epke. Klik hier voor het superleuke lifestyle blog van Hanneke voor mama’s Fitte Vrouwen.


Image

‘Sterker staan als alleenstaande moeder’

 Lieve Annelies,

Wat ben ik ontzettend dankbaar dat jij op mijn pad bent gekomen en aan mijn zijde wilde gaan staan. Zo sceptisch als ik was toen iemand mij voorstelde om een doula te zoeken, zo blij ben ik dat ik toch nieuwsgierig werd. 

Jij bent tijdens die heftige periode mijn rots in de branding geweest, mijn houvast. Jij was er voor mij, echt alleen maar voor mij. Toen de vader van mijn prachtige meisje mij alleen liet staan, pakte jij mijn hand en jij liet mij weer vertrouwen op mezelf. Jij zorgde ervoor dat ik mij keer op keer weer kon herpakken en echt ging staan voor mezelf en mijn meisje. Ik begin nu langzaam te bevatten hoeveel sterker die periode mij gemaakt heeft. Dankzij jou ben ik mezelf, die powervrouw, niet verloren in mijn oneindige verdriet. 

Lieve Annelies, ik weet oprecht niet waar ik was geweest zonder jou. Daar zal ik je altijd dankbaar voor zijn!

Alle liefs,
Maaike (& Cleo)


Image

Badbevalling met een tweeling ‘Dankzij jou durfden we met ons hart te kiezen’

Wat was het heerlijk om jou, Annelies, bij ons te hebben! Voor ons was het heel belangrijk om een mooie herinnering over te houden aan de bevalling. We wisten namelijk dat onze eerste bevalling waarschijnlijk ook onze laatste bevalling zou zijn. We waren immers pas zwanger na 12 ivf-behandelingen en zijn nu beiden midden 40. Voor ons was de bevalling dan ook een uniek moment.

In week 35 van de zwangerschap las ik pas dat jij bestond. We waren niet tevreden over het ziekenhuis waar we in behandeling waren. Maar overstappen naar een ander ziekenhuis en een andere gynaecoloog is niet iets wat logisch is om te doen zo laat in de zwangerschap. Maar wij hebben er geen seconde spijt van gehad. Wat was het fijn om met jou de bevalling te doen. 

Plotseling waren al onze wensen uit ons bevallingsplan weer mogelijk! Zoals gebruik maken van een bad. Terwijl velen tegen ons zeiden dat een badbevalling voor een tweeling onmogelijk is omdat je aan te veel monitoren gekoppeld bent om het tweede kindje in de gaten te houden tijdens de bevalling. Maar jij maakte het gewoon mogelijk voor ons! 

En dan die knip. Die wilde ik echt niet. De vorige gynaecoloog zei dat we daar maar vanuit moesten gaan. Gelukkig hadden we jou gevonden. Voor jou en de gynaecologen van het Diakonessenhuis was het zetten van een knip helemaal niet zo voor de hand liggend. 

Zonder jou hadden we niet zo’n mooie en fijne bevalling gehad! 

Je hebt ons liefdevol gecoacht door alle weeën heen. Je bent een enorme steun geweest voor ons. En je deskundigheid en professionaliteit heeft ons geholpen bij elke stap en fase in de bevalling. Dankzij jouw begeleiding waren we een team dat als een goed geoliede machine de hele mooie 25 uur, zoals in mamalogisch-terminologie, heeft gerockt! 

Het is gelukt! Yeehoe! We zijn nog steeds zo blij om zo’n prachtig kostbare herinnering te mogen hebben aan de bevalling van onze zoon en dochter! Duizend maal dank, Annelies!

Mireille & Carlo 

Image

Image

We durfden er vol voor te gaan!

Hoewel ik me van te voren geen voorstelling kon maken van wat een doula precies doet en wat de impact van de begeleiding zou zijn op (de beleving van) mijn bevalling, wist ik vanaf ons eerste telefoontje dat het een goede zet was jou erbij te betrekken. 

De bevalling heeft mij een enorme boost in zelfvertrouwen gegeven. Het is een onbeschrijfelijke ervaring, die ik echt iedere vrouw toewens. En ook voor de relatie met Guus is het een hele waardevolle ervaring geweest. We hebben het echt samen gedaan

Wat ons goed heeft geholpen is de goede voorbereiding op wat zou komen. Het goed uitgewerkte geboorteplan maakte dat alles vlekkeloos verliep en dat er weinig woorden nodig waren. 

Jouw enthousiasme maakte dat we ons gingen verheugen op de bevalling in plaats van er tegenop zien. Door jouw aanmoediging vanuit volledig vertrouwen durfden we er vol voor te gaan. Uitspraken als ‘toe maar’ en ‘durf maar’ hebben me in het heetst van de strijd echt over de drempel geduwd. En het hielp me goed aanwezig te blijven in mijn lichaam en niet in paniek te raken. 

Wat ook echt fijn was, was de goede samenwerking tussen jou en onze verloskundige. Een enorme luxe was het dat jij onze woonkamer in no time had omgetoverd tot een hele prettige plek om te bevallen in een heerlijk bad. 

Ik kan het echt iedereen aanraden om jouw begeleiding zichzelf cadeau te geven!

Heel erg bedankt! 

Marleen 


 

Papa Guus: dankzij jou perfect geregeld

Toen mijn vrouw vertelde dat ze een doula wilde om ons te helpen bij de zwangerschap en de bevalling stond ik daar eerlijk gezegd sceptisch tegenover. Het leek me erg zweverig. En ik dacht dat wij dat niet nodig zouden hebben, extra begeleiding. Waarom zouden we meer mensen nodig hebben naast verloskundigen en kraamzorg? 

Maar vanaf de eerste ontmoeting met jou ben ik daar op teruggekomen. Het was de allerbeste beslissing om jouw hulp in te schakelen.

Je neemt niet alleen heel veel zorg uit handen, je zorgde er vooral voor dat wij heel veel zelfvertrouwen kregen. Zelfvertrouwen tijdens de zwangerschap, maar vooral voor de bevalling. Wij kunnen dit, leerde je ons, en dat hebben we dankzij jou ook in de praktijk gebracht. Je hebt geholpen met het maken van het geboorteplan en ons geleerd dat we niet aan de efficiëntie van anderen moeten denken, maar aan wat wíj willen, hoe wíj het voor ons zien en waar wíj ons goed bij voelen. Dus eerst een uur genieten en cocoonen met baby Willem in de armen van Marleen. 

Je had gezegd dat we je altijd konden bellen als de bevalling begon, en dat bleek, om 22:00 belden we je en om 22:30 stond je voor de deur, om tot en met de volgende ochtend te blijven. Tijdens de bevalling nam je alle zorgen uit handen door het bad op te zetten, lichtjes, muziek en alles klaar te maken voor een relaxte bevalling en je herinnerde ons aan ons zelfvertrouwen en aan hoe bijzonder het is om dit mee te maken. Je maakte de foto’s en video, iets wat ik op dat moment zelf echt niet kon doen maar wat deze herinnering voor altijd ook op beeld heeft vastgelegd. 

Het werd een relatief soepele ervaring en ook als man magisch om mee te maken. Dat kwam vooral doordat alle randvoorwaarden perfect geregeld waren en wij ons alleen maar hoefden te focussen op onszelf en Willem met alles wat we van jou geleerd hadden.

Dankjewel voor alles!

Guus


Image

‘Met jou kon ik trouw zijn aan wat ik wil’

Lieve Annelies,

Al voordat ik zwanger was, wist ik dat ik jou graag bij mijn bevalling wilde. Ik volgde jou al op Instagram en Facebook, zag de mooie beelden van bevallingen die jij begeleidde, de positieve verhalen, de video van jouw eigen power-bevalling. Ook zag ik dat je snel volgeboekt bent, dus ik moest snel zijn. 

Bij 7 weken zwangerschap en een kloppend hartje op de echo, stuurde ik jou een bericht: wil jij mijn doula zijn? Je kwam langs voor een kennismaking en ik voelde meteen dat het goed zat. Wat fijn dat jij bij mijn bevalling wilde zijn.

De tweede helft van de zwangerschap stond in het teken van bevallingsvoorbereiding. Je stoomde ons klaar met heel veel kennis over het geboorteproces, over keuzes maken, mogelijkheden, buiten de richtlijnen om denken en vooral: trouw zijn aan jezelf. Ik zou bepalen wat ik wel en niet wilde. Ik had een geboorteplan gemaakt, jij kon dit heel mooi finetunen. Je bevestigde mijn keuzes, zoals ik het wilde, zo zou het gaan. Hierdoor ging ik met heel veel zelfvertrouwen de bevalling tegemoet

Wat een verrassing toen met 36 weken de vliezen spontaan braken! Heel eventjes was ik in paniek, mijn thuisbevalling viel in het water, maar ik herpakte me snel en ging met vertrouwen naar het Diak in Utrecht.

Gert-Jan belde jou, jij kwam meteen! Je maakte een warm nest van de kamer met mooie lampjes en een heerlijke geur. Samen met Gert-Jan zette je het bad op. Er klonk meditatieve pianomuziek en er was een heel ontspannen sfeer, ik ging het bad in en ik kroop volledig in mijn bubbel. Volledig ontspannen, gedragen door het water, hing ik aan jou en aan Gert-Jan. We vormden een hecht team. Ik kon mij helemaal overgeven aan de weeën. Ik voelde mijn lichaam feilloos aan. Vol zelfvertrouwen doorliep ik het hele proces, wetende dat jij mijn wensen en mijn grenzen zou bewaken

Aan het eind van de middag was daar onze kleine Tobian, geboren in een warm bad, precies zoals ik het wilde. Helemaal zelf gedaan, zoals ik van te voren had bedacht. Zo trots! 

Veel liefs,
Gert-Jan, Ester en Tobian

Image
 

Bevallen als bijzondere ontdekkingsreis

Lieve Annelies, Het is echt niet in woorden te omvatten wat je voor ons hebt gedaan 💕 Annelies, je nam ons vanaf moment 1 mee op een grote ontdekkingsreis. Van begin tot eind was het gewoon met jou een groot feest! Je trekt echt alles uit de kast om de zwangerschap en de bevalling een Super-Ervaring te maken, voor baby, mama en papa.

Zo bijzonder was het ook dat jij zelf ook zwanger was tijdens ons hele traject samen! Massages, ontspanningstechnieken, draagdoek omknopen. De mooiste gesprekken. En zóveel gelach! Heerlijk ontspannen en natuurlijk allemaal. Je onderneemt met je hele hart en je hebt zoveel kennis, we hebben zoveel van je geleerd.

Precies wat we nodig hadden

Je nam ons mee in alle mogelijkheden waarbij je ons voorop stelde en we daardoor het volste vertrouwen kregen alles te kunnen doen op een manier die goed voor ons voelde. Daarnaast zorgde je ook voor echt alles eromheen, voor èn na de bevalling. Jij wist echt precies wat we nodig hadden en we voelden elkaar echt supergoed aan. Het resultaat was echt een groot feest! Het was een echte Droombevalling!

We kunnen je niet genoeg bedanken, lieverd, en willen je de volgende keer er weer heel graag bij hebben! Annelies, Je hebt zo'n ontzettend warm plekje in ons hart! Rock Your Birth, we did it!

Heel veel liefs, Carin, René en Kaila


Image

'When women support each other, incredible things happen.'


Die bevalling heb ik gerockt!

Lieve Annelies,

Je hebt zo’n enorm verschil voor mij gemaakt. Vanaf het eerste telefoontje al. Dat dat zo’n indruk zou maken op mij als mezelf maar ook op mij als moeder. Die bevalling heb ik keihard gerockt en daar ben ik zo trots op. Wat een start hebben Logan en ik daardoor kunnen maken. En ook nu durf ik te kiezen voor mezelf en Logan. Dat vertrouwen in mijn eigen intuïtie, jij hebt me die duw in de goede richting daarvoor gegeven. Dat doet me nog steeds heel veel. Zonder jouw steun had ik niet zo kunnen rocken.

Wat zijn we dankbaar voor de manier hoe je ons hebt bijgestaan & begeleid deze periode. Je betrokkenheid heeft zo’n verschil en indruk op ons gemaakt.

Vanaf het eerste gesprek wist ik zeker dat ik wilde dat jij me bij zou staan tijdens de bevalling. Binnen no-time ging ik van angst naar uitkijken naar de bevalling. Ik durfde steeds beter te vertrouwen op mezelf, mijn lijf en een ‘goede uitkomst’. Wat is het fijn geweest om te leren dat het ook echt anders kan dan alles wat je hoort en ziet.

Angst mag daar een onderdeel van zijn, maar jij hebt me het vertrouwen gegeven dat ik dit echt kan. De bevalling was zo anders dan ik me ooit had kunnen voorstellen. Alles was zo intens, maar door alle steun heb ik ’t gewoon gerockt! Onze kleine mooie Logan. Wat ben ik trots op hoe het is gegaan & dankbaar voor alles.

Bedankt voor alles wat je voor ons hebt betekend. Hopelijk mogen we nog meer kindjes krijgen & dan ben je er ook bij!

Veel liefs,

Christie, Simone & Logan


Image

Prachtige bevalling vol vertrouwen na trauma

Annelies kwam als Mary Poppins, gaf wijze levenslessen en zoals ze kwam, iets prachtigs aanreikte, verdween ze ook weer nadat haar werk erop zat. Lachend en vol vertrouwen. Op aanraden van mijn vriendinnen ging ik naar Annelies “Kiek jij vindt haar vast geweldig” en dat was zo, meteen!

We kletsten over mijn zwangerschap en over mijn eerste bevalling. Toen zei Annelies “jeetje wat moet het moeilijk voor je zijn geweest” en daar zei ik voor het eerst hardop dat het een trauma was… en ja, ‘was’, want dat is het nu niet meer! Al snel kwam Annelies bij ons thuis voor een intakegesprek om ons als doula te gaan begeleiden en ook met mijn partner Dimitri klikte het meteen. Samen hebben we een prachtig pad bewandeld, waar ik geconfronteerd werd met mijn eigen angsten, maar ook geleerd heb wat de mogelijkheden zijn en keuzes die je echt wél van te voren kan maken. Langzaam aan groeide mijn vertrouwen en begon ik te voelen wat ik écht wilde.

Op de dag van de bevalling ging alles zoals ik had gehoopt, alles wat ik van te voren had bedacht durfde ik aan. Van de eerste fase waarin we dansend en lachend de weeën weg ademden, naar de actieve fase waarin ik mij volledig kon afsluiten en in een cocon samen met Dimitri in bad de weeën opving. Waar Dimitri bij de eerste bevalling machteloos aan de zijlijn stond, ik in paniek raakte deden we het nu samen, liet ik hem toe en was hij actief betrokken.

Leren luisteren naar mijn lijf
Annelies bemoedigde mij, net even dat extra zetje, kalmerende muziek, massages of gewoon niks en aanwezig zijn in stilte. Feilloos voelde ze aan wat en wanneer iets nodig was. Er waren momenten dat ik het even niet meer wist, maar snel herpakte ik mezelf door te voelen en te luisteren naar mijn lijf.
Éen ding weet ik nu heel zeker en dat is hoe belangrijk volledige bewegingsvrijheid is tijdens je bevalling en dat je niet liggend op je rug moet bevallen. Het doet zoveel meer pijn en je levert een strijd tegen de zwaartekracht in. Nu ik zelf beide heb ervaren weet ik dat je staand, zittend, hurkend hoe dan ook de weeën vele malen beter kan opvangen en je lichaam voor je kunt laten werken. ‘Volg je lichaam, je weet wat je moet doen’…

Het is afzien, maar alle fases kom je door met vertrouwen en door veiligheid te creëren. De enige momenten waar ik “afgeleid” werd waren de momenten waarop ik voor medische metingen moest liggen of wanneer er iets in de ruimte mijn rust verstoorde. Maar ook dan kon ik gelukkig toch weer terug in mijn bubbel. Ik wist: elke wee kom ik dichterbij mijn kindje en voelde me krachtig en volledig gesteund.

En daar was ze geboren in bad! Ik pakte haar zelf aan, op schoot bij Dimitri. Lachend kwam ze uit het water, totaal af, volledig ontspannen, rustig en niet veel later meteen aan de borst! Op de uitgerekende datum 10-9-2017 de dag dat wij onze liefde van 10 jaar samen vierden is onze dochter en zusje Fedra Clementine Ingeborg Varsakis geboren. Annelies we kunnen niet in woorden uitdrukken hoe dankbaar we je zijn in alles wat je voor ons hebt betekend. Magisch. Liefs, Kieka, Dimitri, Flia & Fedra.

Image
 

Doula van onmisbare waarde

Lieve lieve Annelies, beautiful-power-that-makes-me-smile-woman. WAUW, wat een onmisbare- en van toegevoegde waarde ben jij voor ons geweest…heel bijzonder zo mooi. Elke dag is er wel zo een moment, of 3 😉 dat ik terugdenk aan mijn bevalling. Dit ging zo diep. Zo echt en puur. Ik zou het zo weer doen.

Koester de herinnering
Al die momenten van het begin, op zichzelf staand vergeet ik nooit meer en koester ik in mijn hart. Voor mij was je een groot cadeau, een vrouw met zo ongelofelijk veel liefde & warmte. Je voelt & je doet. Ik weet het nog zo goed de tegendruk tijdens de persweeën die je gaf, zo ontzettend fijn! Alles ging vanzelf, precies naar onze situatie en wat was het mooi en krachtig. Zo fijn! Soms lig ik in bed en laat ik bewust dat hele moment weer opnieuw afspelen. Dan lig ik rustig en beleef en zie ik het opnieuw. Ik wil die momenten niet kwijtraken het was zo mooi. Ongelofelijk bedankt voor al je lieve, warme zorg en steun. Liefs, en knuffels Karin, Timo & Senna ♡♡♡


Image
 

Image

Een warm bad: alleenstaande moeder

Lieve Annelies, Hoe kan ik jou in woorden bedanken. Wat ben je een engel. Je bent er zo voor mij geweest. Ik ben je zo ongelooflijk dankbaar. Dankzij jou heb ik de voorbereiding op de bevalling en de bevalling zo goed en positief ervaren ondanks dat alles anders ging. Zo waardevol! Het warme bad tijdens de bevalling, de prachtige muziek: je dacht aan alles. Jij was er precies op de momenten dat ik het nodig had. Je ging door het vuur voor mij. Je voelde me haarfijn aan. Een van je grote kwaliteiten. Jij gaf het goede voorbeeld. Door op je intuïtie te vertrouwen, lukte mij dat ook en te geloven in mijn eigen kracht. De momenten dat ik er doorheen zat kwam je naar me toe.  

Vertrouwen en loslaten
Je was er voor me toen de angst mij aanvloog bijna 2 weken over tijd. En leerde me volledig te vertrouwen op mijn lichaam en los te laten. Een heel mooi avontuur want alles verliep anders tijdens de bevalling dan gehoopt en toch hebben we er dankzij jou een feestje van gemaakt, zelfs op de OK-tafel! Zo mooi dat jij de navelstreng hebt doorgeknipt. Ik kan niet in woorden uitdrukken hoe waardevol het is om tijdens zo'n enorme intense belevenis zo fijn gesteund te worden. Dit gun ik iedere vrouw met en zonder partner.

Zo gaaf ook dat er door jou zoveel mooie indrukken zijn vastgelegd middels foto en video. Goud waard! Heel veel dank lieve Annelies, wat ben je een prachtmens. Jij bent geboren om doula te zijn. Dankjewel voor alles. Liefs, Wendela & Nora. 

 

Image

Vertrouwen in thuisbevalling na traumatische ziekenhuisbevalling

Eigenlijk kwam ik alleen maar op jouw site om een zwangerschapsmassage te boeken. Maar nieuwsgierig naar wat je nog meer allemaal deed, ben ik verder gaan lezen. Voordat ik het wist las ik de verhalen van andere vrouwen, veelal ook met een vervelende eerste bevallingservaring, en stroomden de tranen over mijn wangen. Dat was de 2e keer. Bij de verloskundige kwamen de tranen ook al toen ze vroeg naar mijn vorige bevalling en hoe ik er op terug keek. Daar was dus nog wat werk aan de winkel! Eerst maar eens bellen voor die massage dacht ik, maar meteen al in dat eerste telefoongesprek kwam mijn hele verhaal eruit. En zei je een paar dingen die mij diep raakten. Dingen die mij nooit gezegd waren door de verloskundige, of door het medische team in het ziekenhuis. Want ja, mijn eerste bevalling eindigde niet in een mooie thuisbevalling, maar volledig gemedicaliseerd in het ziekenhuis. En na bijna 2 jaar had ik daar nog steeds geen vrede mee.

Inzicht in mijn bevalling
In ons eerste persoonlijke gesprek heb je me zoveel inzichten gegeven. Inzicht in hoe mijn vorige bevalling is verlopen en welke keuzes we anders zouden kunnen maken, mocht het weer een ziekenhuisbevalling gaan worden. Daar waar ik de vorige keer volledig mee ging in het protocol van het ziekenhuis en me volledig onbewust was van het feit dat ik zelf ook een stem kon hebben, heb je de verschillende mogelijkheden met ons doorgenomen. Ook op persoonlijk vlak heb je me geïnspireerd en toegesproken. Om meer voor mezelf op te komen, ruimte in te nemen en weg met die bescheidenheid. Maar bovenal heb je me alle vertrouwen teruggegeven dat ik deze keer gewoon wél thuis zou kunnen gaan bevallen! En zo geschiedde.

Droombevalling!
Ik heb een droom van een bevalling gehad. Thuis, in het bevalbad, in een hele fijne serene sfeer met gedimd licht, kaarsjes en rustige muziek. Zo intens verbonden met mijn man en Annelies, onderweg naar de geboorte. Annelies kan de pijn niet wegnemen, maar met haar hulp was het heel erg acceptabel en goed te doen. “Maak het zacht, Edith”... die woorden hoor ik nog steeds. “Adem er naartoe” en de andere positieve bekrachtigende woorden waar ik mij aan vast hield.

Annelies je bent voor mij GOUD geweest. Als kers op de taart kreeg ik vlak na de geboorte de meest prachtige foto’s toegestuurd, waarvan ik me van de meeste niet eens bewust was geweest dat ze die had genomen. Daar waar ik van tevoren niet echt stond te springen om al bevallend op de foto te komen, is het in de verwerking van de bevalling heel erg fijn geweest en een prachtig aandenken aan een ‘ervaring om nooit te vergeten’.

Het geld meer dan waard
In mijn omgeving vonden mensen het veel geld, voor de begeleiding van een doula. In eerste instantie was dat ook mijn gedachte. Ik ben vrij nuchter en dacht ach, ik kan het toch ook wel gewoon zelf. Maar wat ben ik blij dat ik het mezelf heb gegund. Annelies is een tijger die altijd voor me klaar stond en zó veel tijd in mij heeft geïnvesteerd! Met massages, gesprekken, lekkere theetjes en uiteindelijk de héle bevalling zelf. Als je die uren gaat omrekenen, dan zou ze minstens het dubbele tarief mogen vragen. Ik weet niet hoe ik je moet bedanken lieve Annelies. Je hebt voor altijd een plekje in ons hart. Liefs Edith en Istvan

 

Image

Prachtige badbevalling ondanks zwangerschapsvergiftiging

Lieve vrouw van goud, dankjewel voor alle goede begeleiding tijdens mijn aanloop én afloop van mijn prachtige badbevalling. Je begeleiding is niet uit te drukken in geld, nou ja, eigenlijk wel, maar dan ben ik blut… Onze zoon lag in dwarsligging en dankzij een avond met jou; spinning babies technieken en moxa therapie, lag de baby weer in hoofdligging. Een prachtige ervaring waarbij ook de partner mooi betrokken werd. Deze oefeningen hebben we kunnen toepassen bij de bevalling. Papa was onmisbaar tijdens dit proces!

In bad
Ik had bij jou een bevalbad gehuurd, omdat ik graag thuis wilde bevallen. Door mijn zwangerschapsvergiftiging kon dit niet doorgaan, althans, dat dacht ik, maar gelukkig kon ik een natuurlijke badbevalling doen met alle geweldige specialisten van het Diakonessenhuis. Jouw begeleiding was echt fan-tás-tisch!! Ondanks dat ‘jouw dienst’ erop zat, bleef je tot het eind om ons te begeleiden tot onze zoon midden in de nacht door het WKZ werd opgenomen. Je nam foto’s, video’s om later met ons terug te kijken om deze gebeurtenis een beter ‘plekje’ te kunnen geven.

Dankzij jou kan ik toch schaamteloos opscheppen over mijn prachtige badbevalling en heb ik mogen ervaren hoe krachtig mijn lichaam is en heb daarop kunnen vertrouwen. Heel erg bedankt dat je dit voor mij mogelijk hebt gemaakt! Je bent een vrouw van Goud en méér!
Lieve groet van een kersverse moeder die weer terug op haar roze wolk zit! Mathilde & Jan-Ray 

 
Image

Spoedcursus Bevallen in week 41 gaf vertrouwen

Wat een bijzondere band kun je in korte tijd opbouwen als je de juiste persoon tegenkomt met wie het gelijk klikt. De zwangerschap ‘liep op het einde’ en vanuit het ‘standaard circuit’ werd de druk opgevoerd om niet thuis te bevallen maar naar het ziekenhuis te gaan om de weeën op te wekken. Via via werden wij geattendeerd op Annelies / Mamalogisch die ook ‘Happy Birthing Overtijdbehandeling’ geeft. Precies wat ze beschrijft over haar behandeling is waar. Onze zoon had het gewoon nog heel fijn en warm bij mama in de buik. Annelies reageerde gelijk en binnen no time stond ze met haar massagetafel bij ons in de woonkamer. Spontaan, oprecht, meelevend, lief, zorgzaam, zomaar een paar woorden die ons te binnen schieten bij ons eerste contact met Annelies. De behandeling was zo fijn en gaf onwijs veel vertrouwen om onze eigen weg te blijven volgen. Annelies snapte precies hoe wij ons voelden en stelde ons gerust door te zeggen: ‘8 op de 10 vrouwen die bij week 41 nog zwanger zijn bevallen spontaan voor 42 weken’. Omdat het contact met Annelies zo natuurlijk en zo prettig voelde hebben we in week 41 van de zwangerschap gevraagd of ze ons ‘alsnog wilde begeleiden’ bij de bevalling. Een ‘spoed cursus bevallen’ viel ons ten deel in week 41 ….. 😉 Ondanks dat wij dachten ons goed te hebben voorbereid, bereidde Annelies ons perfect voor en bleef ze vooral vertrouwen geven in een ‘natuurlijke thuisbevalling’ die wij zo graag wilden samen.

En ondanks het feit dat de bevalling thuis is begonnen, maar uiteindelijk in het ziekenhuis is geëindigd hebben wij vooral dankzij Annelies een geweldige ervaring overgehouden aan de geboorte van onze zoon. Ze was er voor ons allebei. Geen moment hebben wij het gevoel gehad dat ze overbodig was. Toen we haar appten om 4.30u op maandagochtend, stond ze om 5.15u met al haar spullen voor de deur. Haar ervaring, bemoedigende woorden, wijze tips en grapjes op zijn tijd zorgen voor een hele relaxte sfeer tijdens de bevalling. Tot het einde stond ze ons bij en daar zijn we Annelies tot op de dag van vandaag heel erg dankbaar voor. Annelies: je bent een geweldige vrouw en een geweldige doula. Onwijs bedankt voor al je goede zorgen en je hulp bij de geboorte van onze zoon. Karie & Frans


 

Intieme sfeer en liefdevolle aanmoediging / Ideale schakel tussen ons en het ziekenhuis

Als mensen aan mij vragen waarom koos je voor een doula is mijn antwoord; ‘we hebben voor Annelies gekozen’. Toen ik kennis maakte met Annelies was de tijd die ze voor me nam iets wat me meteen opviel. Ze was oprecht en geïnteresseerd. Nieuwsgierig naar wat een doula eigenlijk precies tijdens de zwangerschap en bevalling doet vertelde Annelies er mij vol energie en enthousiasme meer over. Onder de indruk van de sprankelende energie die Annelies bij zich draagt ben ik naar huis gegaan met een sterk gevoel dat deze vrouw echt een cadeau kan zijn tijdens de bevalling. Ze weet als geen ander hoe ze een vrouw in haar kracht kan zetten. 

Met humor!
Samen met mijn vrouw besloten we om Annelies thuis uit te nodigen en te praten over hoe het doula traject voor ons vorm zou kunnen krijgen. Tijdens het gesprek was er op de meest serieuze momenten ook zoveel ruimte voor humor en dat zorgde bij ons voor een absolute JA! Ja voor Annelies en ja voor Annelies als doula. De belangrijkste reden om Annelies bij de bevalling te willen was omdat we er een feestje van wilde maken en samen met Annelies zou dat absoluut gaan lukken. Ze sloot aan bij onze ideeën en wensen vanuit passie en enthousiasme.

Tijdens de bevalling was Annelies aanwezig op een hele fijne manier. Naast de sfeerverlichting, de rust, mooie muziek, fijne massages, de warme sokken, gaf Annelies fijne tegendruk tijdens weeën, liefdevolle aanmoediging als het zwaar was en was ze een fijne schakel tussen ons en het personeel van het ziekenhuis.

Rustige sfeer ‘s
Ochtends hebben Annelies en Sandra het bad al klaar gezet, daarna gingen we in de rust. Er waren zoveel waardevolle momenten. Ook de Tens was een geweldige manier van natuurlijke pijnstilling. De bevalling is een ervaring geworden waar we vol trots en dankbaarheid op terug kijken. De dag na de bevalling kwam de verloskundige langs om te zeggen hoe ze onder de indruk was van ons als stel én Annelies als doula. Ze gaf aan dat ze het heel bijzonder vond dat er zoveel rust was tijdens een behoorlijk pittige bevalling.

Annelies werkt vol liefde vanuit haar gevoel, een hippe doula met veel enthousiasme. Betrokken als mens, professioneel. Die combi weet Annelies te bieden en dat is goud waard. Dankjewel lieve schat voor alles! Follow the sun. Veel liefs Sandra, Brenda & Pip.


Image
 

Man meteen overtuigd na de kennismaking

Toen ik 37 weken zwanger was besloot ik om mijzelf te verwennen met een lekkere zwangerschapsmassage bij Praktijk Mamalogisch. Voorafgaand de massage hadden Annelies en ik een gesprek over mijn zwangerschap en kwamen mijn eerdere bevallingen ter sprake. Dit gesprek bewoog iets van binnen en gaf me het gevoel dat ik echt het allermooiste uit mijn (laatst geplande ??) bevalling wilde halen. Na mijn bezoek wist ik het; ik wilde Annelies als doula bij mijn bevalling!

Meteen een klik
Nu moest ik mijn man nog zover zien te krijgen. Hij vond het in het begin niet echt nodig en deed moeilijk. Dit deelde ik met Annelies. Zonder dat ze hem überhaupt heeft ontmoet vertelde ze vastberaden dat het wel goed zou komen. Kort daarna kwam ze langs voor een kennismakingsgesprek. Na het gesprek was mijn man ook enthousiast en hadden we een klik. We konden ons samen gaan voorbereiden op de bevalling.

Zin in de bevalling
Na het kennismakingsgesprek kwam Annelies weer bij ons langs om het geboorteplan door te bespreken. Vooraf had ze ons verschillende voorbeelden gestuurd waarna wij ons eigen plan hebben opgesteld. Ze gaf ons ook uitleg en tips over de verschillende fasen tijdens de bevalling. Dit was erg fijn om te doen. Ik stond hierdoor veel sterker in mijn schoenen. Annelies had een groepsapp aangemaakt waarin we alles deelden. Ook stuurde ze ons regelmatig mooie teksten toe. Door haar bemoedigende berichten kreeg ik echt ‘zin’ in de bevalling en kon ik mij mentaal voorbereiden. Ik vond het super bijzonder dat het zo snel al enorm vertrouwd voelde met Annelies. Het is natuurlijk niet niks om iemand bij je bevalling te hebben.

Op het moment dat de bevalling begon heeft mijn man Annelies opgebeld en was ze al snel in het ziekenhuis. Tijdens de bevalling was Annelies echt een steunpilaar voor ons. Een van onze wensen was een fijne en kalme sfeer in de kamer. Ze had de lichten gedimd (nep)kaarsen meegenomen, diffuser met geurende olie, zachte dekens, kussentjes, een geboortebal, rustige muziek. Annelies bewaakte ons geboorteplan tot in de puntjes.

Zachte begeleiding
Ze masseerde mij tijdens het opvangen van de weeën. Dat was heel fijn en ontspannend. Op momenten wanneer het mij erg hoog zat en ik om haar hand vroeg om in te knijpen fluisterde ze zacht in mijn oor dat ik het kon en hielp ze me om naar mijn lichaam te luisteren en vertrouwen te hebben. Ze ademde zacht met mij mee. Doordat ze mij leerde om zacht mee te ademen en niet op de manieren die ik bij zwangerschapscursussen had geleerd kon ik de weeën heel goed opvangen.

Ze hielp mijn man hoe hij tegendruk kon geven en gaf hem ideeën om mij zoveel mogelijk bij te kunnen staan. Hierdoor hebben ze mij samen echt goed door de weeën heen geholpen. Op een gegeven moment dacht ik dat ik het echt niet meer kon en dat ik pijnstilling nodig had, ondanks dat ik het niet wilde. Als Annelies er niet zou zijn geweest, had ik dat zeker gedaan. De dienstdoende verloskundige en verpleegkundige gaven aan dat ze het bijzonder en mooi ze het vonden vonden om zo een bevalling mee te mogen maken. Er was zoveel rust en liefde. Een hele romantische sfeer…

Annelies als doula bij mijn bevalling was heel waardevol. Ik heb zoals ik dat had gewenst het allermooiste uit mijn bevalling kunnen halen. Wanneer ik terugdenk aan mijn bevalling voel ik intense warmte. Er was zoveel liefde en kracht. Onvergetelijk een prachtige ervaring. Dankjewel voor alles. Liefs, Jaleesa & Simeon. Klik hier voor de website van Jaleesa Happy Healthy Mama


Image

Image

Gentle sectio met hart en ziel

Lieve Annelies, Ik kan me onze eerste kennismaking nog goed herinneren: een kleurrijke, lieve spontane vrouw met een grote glimlach deed de deur voor mij open. Ik voelde me meteen op mijn gemak, wat een rust straal je uit.

Ik was op dat moment ruim 24 weken in verwachting van ons 2e kindje. Er stond een heerlijke kop thee voor mij klaar in je rustgevende praktijkruimte. Je was benieuwd hoe het met mij en mijn zwangerschap ging en we hadden het over mijn eerste bevalling. Deze bevalling is voor mij een traumatische ervaring geweest. Je luisterde en na mijn verhaal was je er zelf ook stil van en zei tegen mij: ‘je vertelt het alsof het over iemand anders gaat en het jou niet is overkomen’. Die woorden zal ik nooit vergeten, het was voor mij een grote eye-opener en het begin van een reis naar mijn diepste gevoel.

Je nam alle tijd om samen met mij dit te bespreken, omdat ik zo op zoek was naar rust. Iemand die mij, mijn pijn begreep en er voor mij was plande we een kennismakingsgesprek in voor de doula begeleiding. Je kwam bij ons thuis, ook met Coen had je meteen een klik. Het voelde voor ons direct vertrouwd en we bespraken samen met jou wat er allemaal mogelijk was. Het fijne aan jou is dat je veel informatie aanbiedt, mij en ons op een andere manier naar dingen hebt laten kijken. Vooral liet je ons onze eigen keuzes maken en konden we vertrouwen op ons eigen gevoel. Jij was transparant en zal nooit oordelen over iemands keuze.

Tijdens de begeleiding heb je mij meerdere malen gezegd ‘je zal diep moeten gaan, diep naar de wortels van je pijn om bij de kern te komen om te gaan voelen wat jij wilt’. Want ja wat wilde ik eigenlijk? En hoe kom je bij dat gevoel wat zo diep zit weggestopt en wat zoveel angst met zich meebracht. Je vertelde mij dat ik het echt ging voelen en dat ik er voor open moest staan.

Je stond altijd voor mij klaar, met appjes, bemoedigende spreuken/wijsheden en lieve telefoontjes. Ja lieve Annelies door jou heb ik geleerd om naar mijn eigen gevoel te gaan en de pijn te voelen en voor mijzelf en onze dochter de beste keuzes te maken. Ik heb lang getwijfeld over hoe ik wilde gaan bevallen. Ik zag zo’n prachtige badbevalling helemaal zitten, het plan was zelfs al af alleen in mijn onderbuikgevoel kon ik de rust niet vinden. Op basis van mijn medische indicatie en geboortetrauma voelde ik bij week 35 sterk, ik kies voor een gentle sectio.

We gaan voor de gentle sectio!
Wat een rust voelde ik toen en daar was mijn keuze op basis van mijn diepste gevoel. Ik belde je op en je zei dat gaan we doen en begreep mijn keuze volledig. Ik kom naar jullie toe en we maken samen een nieuw geboorteplan. Ja lieve Annelies niets is teveel voor jou, alles voor je cliënten! Binnen 24 uur lag daar ons nieuwe geboorteplan.

Ik had een speciale wens de gentle, gentle, gentle 🙂 versie van een sectio: the maternal assisted c-section! Wat zou ik graag ons kindje dit keer willen aanpakken nadat dit bij de vorige bevalling niet was gelukt, ik wilde zo graag bewust onderdeel zijn van de geboorte van onze dochter. Het eerste huiltje, haar mogen vastpakken en dicht tegen mij aan leggen om nooit meer los te laten. Iets wat ik de vorige keer niet had mogen voelen en zo had gemist. Je hebt er samen met ons alles aan gedaan om dit voor elkaar te krijgen, en yes we dit it en yes we can!

Echte steun
Met fantastische samenwerking met Dr. Deurloo van het Diakonessenhuis. Het was een waar feestje de geboorte van Jula. Zoveel liefde tijdens de geboorte! En wat heb je het prachtig vastgelegd op beeld. Je was voor mij/ons tijdens de gehele zwangerschap een ware steun en als ik het even niet meer zag zitten wist jij me altijd weer op te vrolijken met een luisterend oor en bemoedigende woorden.

Lieve Annelies de geboorte van Jula heeft helend gewerkt. Ik ben zo trots op mezelf dat ik zo bewust mijn eigen keuzes gemaakt heb en mijn gevoel heb gevolgd en dat ik dat door jou hulp heb kunnen doen. Je zit voor altijd in mijn hart, je bent een heel bijzonder mooi kleurrijk mens! Als jij aankomt lopen in je mooie kleurrijke kleding zie je al van grote afstand daar komt Mamalogisch aan!
Zoals al eerder gezegd: onze dank is niet in woorden uit te drukken. Alleen maar liefde! Liefs, Camilla & Coen.

 

Helende ervaring na eerste traumatische bevalling

Mijn eerste bevalling was geen fijne ervaring en best traumatisch. Mijn tweede bevalling werd een waardevolle en helende ervaring. Als ik eraan terugdenk krijg ik nog kippenvel. Annelies heeft me, behalve tijdens de bevalling, ook in het voor-en natraject geweldig bijgestaan. Het heeft mijn eerste ervaring doen vervagen.

Voor mij gezorgd
De rust, mijn eigen omgeving, de mooie muziek, een warm bad, mijn man, doula en vroedvrouw. Het was precies zoals ik het wilde en wat was het mooi! Het medische circus bij de geboorte van mijn zoon was in de verste verte niet te bekennen bij de geboorte van mijn dochter. Er werd voor me gezorgd, in alle opzichten. Ik hoefde me nergens anders op te richten, dan op de krachtige ervaring om mijn dochter op de wereld zetten.

Perfect team!
Waar mijn vroedvrouw op de achtergrond het geboorteproces bewaakte en mijn man zorgde voor alles wat hij maar kon, was mijn doula de verbindende factor tussen ons allemaal. Ze was er voor mij en geen moment was ze overbodig. Ze sprong direct in de auto toen ik spanning voelde en haar bij mij zijde wilde hebben. Soms waren het haar bemoedigende woorden, wijze tips, een hand op mijn buik, krachtig samen ademen, een kop thee, een lach of een massage. Maar net zo vaak was er steun in stilte.

Volkomen gesteund
Ik voelde ieder moment van de reis dat ik haar bij mijn zijde had. Dat wij – mijn man en ik – haar naast ons voelden staan. “Kom op Michelle, je kunt het!”, ik hoor het haar nog zo vurig zeggen. Zij geloofde oprecht vanuit liefde in mijn kracht en wist mij er ook van te overtuigen. Annelies bleef betrokken tot aan het eind. Ik had geen enkele keer het gevoel dat ze aan het werk was. Ze is voor ons een doula die werkt vanuit haar hart. What you see is what you get: vrolijk, betrokken, een grapje waar het kan en serieus waar nodig. Zo fijn, ik had dit mooie avontuur niet zo zonder haar kunnen en willen ervaren. Ze ging voor mij door het vuur. Ik voel me gezegend en gun iedereen een doula.” Over Annelies, mijn doula bij de geboorte van mijn tweede kindje: ‘Avery Nova’. Michelle & Tim 


Image
 

Natuurlijke badbevalling na keizersnede

Annelies kwam via 2 verschillende kanalen op m’n pad en dat kon ik niet negeren. Ik ging me verdiepen in wat een doula eigenlijk betekende. Juist de rustige sfeer die ik zag op de video (via Ouders van Nu) van de bevalling van Jaleesa sprak me erg aan! Het kon dus ook met gedempt licht in het ziekenhuis! Ik moest bevallen in het ziekenhuis, vanwege m’n eerdere keizersnede.

Omdat je pas met 36 weken overgedragen wordt vanaf je eigen verloskundige praktijk naar het ziekenhuis en je de verloskundigen daar dus niet echt leert kennen heb ik mede de keuze voor Annelies gemaakt. Door de vele gesprekken leerde Annelies m’n zwaktes en sterktes. Met uiteindelijk als uitkomst een natuurlijke badbevalling!

Doula het beste cadeau voor jezelf!
Vanwege de juiste coaching en het voor ons opkomen tegenover het protocol van het ziekenhuis is het een droombevalling geworden. Als we haar er niet bij hadden durf ik wel te zeggen dat het een keizersnede was geworden, want m’n ontsluiting schoot niet heel erg op. Annelies bleef het vertrouwen geven en doet werkelijk alles voor je. Een doula is by far het beste cadeau dat je jezelf kunt geven voor een herinnering die je je leven lang met je meedraagt. Dorienke & Jeroen 


Image

Image

Keizersnede voelde als feestje

Na een vrijwel vlekkeloze zwangerschap, waarin mijn man en ik heel ontspannen en vrolijk reikhalzend uitkeken naar de bevalling, liep het allemaal toch een beetje anders dan bedacht. De uitgerekende datum verstreek geruisloos, met in de verste verte geen voorwee of andere baarmoeder-actie te bespeuren. Het inleiden van de bevalling zou met 42+1 plaats gaan vinden en deze ‘deadline’ hing als een bijl boven ons hoofd. Dit leverde een berg aan stress en spanning op die zich ophoopte in mijn lijf. Via mijn verloskundige ‘ontdekte’ ik Mamalogisch en na een wanhopig app’je in de 42ste week kwam nog diezelfde avond Annelies-met-de-gouden-handen langs. Ze had eigenlijk geen tijd, maar ze máákte tijd voor me.

Vakkundig en liefdevol masseerde ze iedere knoop uit mijn lijf, tot ik als een pudding zo mijn bed in gleed. Hier voerde zij nog een accupressuur-overtijdsbehandeling uit, dit kon wellicht het zetje zijn dat mijn lichaam nodig had om tot actie over te gaan. Helaas werd het inderdaad een ingeleide bevalling. Van de vrolijke ontspanning waarmee wij de hele zwangerschap uitkeken naar de geboorte van ons kindje was niets meer over. Geen vertrouwde gezichten, wisselende diensten en het feit dat mijn lijf ‘geforceerd’ werd om tot baren over te gaan maakte ons allebei zenuwachtig.

Annelies leefde erg mee, zag onze zorgen en bood last-minute haar doula-diensten aan. Nu zijn mijn man en ik een ijzersterk team en we moesten even wennen aan het idee dat er nog iemand bij zou zijn, maar dit bleek in het geheel niet nodig. Annelies (en haar prikkeltjes-apparaat en fitness-bal) waren een enorme steun.

Helemaal verzorgd
Annelies voorzag in al onze noden. Van tegendruk bij heftige weeën tot stukjes muesli-reep onder de douche (want je krijgt best honger van bevallen), tot het ondersteunen van mijn man toen het hem even te kwaad werd. Haar aanwezigheid maakte het juist mogelijk dat mijn man en ik een cocon van liefde en kracht konden spinnen om samen in te verdwijnen en dat is precies wat je nodig hebt bij een bevalling. Na 12 uur weeën en uiteindelijk de synto-pomp op maximaal werd overgegaan op een keizersnee. Mede door Annelies werd dit echt een feestje. Er waren zelfs paarse hoedjes om het feest compleet te maken. Wij zijn uiteindelijk heel trots en heel blij met hoe alles is gegaan en het resultaat ligt nu engelachtig te slapen in de draagdoek :-). Margot & Corneel Image

Badbevalling in het ziekenhuis

Dankbaar, zo ontzettend dankbaar zijn wij wat jij voor ons hebt gedaan vóór, tijdens en na de geboorte van onze dochter Rosa. Woorden schieten voor ons serieus te kort. Je bent een waanzinnig mooi mens met een roze gouden hart op de juiste plaats. Een absolute vakvrouw, omdat wat je doet je met en op gevoel doet, maar daarbij ook ‘t rationele niet uitvlakt.

Met mijn 31 weken buik lag ik begin maart bij je op de tafel voor een fantastische wegzak-maak-contact-met-je-baby-massage. Relaxed en met stof tot nadenken na een prachtig gesprek ging ik naar huis. Een doula… Roeland moest heel erg wennen aan dat idee. Maar na jouw uitleg bij ons thuis, waar je uitgebreid de tijd voor nam, werd en een brug geslagen én kreeg jij een nieuwe naam: de ceremoniemeester van de geboorte van onze dochter.

Met liefde en humor!
In de weken die volgden, hielp je ons met veel liefde, humor, adviezen + handvatten voor te bereiden op de aanstaande geboorte. Ik had echt veel angst om de controle volledig te verliezen én zag erg op tegen de vanwege bmi reeds geplande ziekenhuisbevalling. Jouw kracht om mij anders te laten denken, gaf mij het vertrouwen in mijzelf en onze kleine meid terug.

Je liet mij zelfs mijn zo gewenste bevalling, thuis, in alle rust en in een warm bad met fijne muziek, bloemen en kaarsen plannen. Wauw, ik kreeg vleugels en keek zowaar uit naar de bevalling. We maakten een prachtig geboorteplan, twee natuurlijk want stel je voor dat ‘t toch anders zou lopen… dus toen wij toch moesten omschakelen naar een ziekenhuisbevalling zijn wij vol vertrouwen naar Blaricum gegaan. Poehee, en wat was ‘t heftig, maar vooral door de snelheid, want binnen 5.5 uur lag Rosa in mijn armen… wel in bad én in alle rust.

Jij hebt ons aldoor het gevoel gegeven dat wij echt de enige aanstaande ouders waren tijdens het voorbereiden op én de bevalling zelf. Deze eigenschap van jou is echt heel heel waardevol. Wij hebben jou in ons hart gesloten. Dankjewel! Liefs, Saskia, Roeland & Rosa.

 
 

Alleenstaande moeder

Lieve Annelies,
Wat ben ik je dankbaar voor de hele fijne steun en support tijdens mijn zwangerschap, maar vooral tijdens de bevalling. Echt zo bijzonder hoe jij dit op hele natuurlijke wijze doet. Precies de juiste woorden, de goede toon en timing.

Steeds weer wist ik me met jouw hulp te herpakken. Door jou heb ik het aangedurfd en kijk ik terug op een hele mooie bevalling. Wat een cadeau. En je bent ook nog eens een heel leuk mens.

Dankjewel voor alles en ik wens je alle geluk met je mooie praktijk.

Liefs, Jose en knuffels van Berend


Image
 

Meer keuzes dan we dachten

Lieve Annelies, alles is liefde, dat is jouw boodschap. Ik ging naar Annelies voor een (overigens heerlijke) zwangerschapsmassage en kwam thuis met een doula. Annelies wist precies de zere plek te raken. Vanwege de traumatische tweede bevalling ging ik steeds meer opzien tegen deze bevalling en tijdens het gesprek voorafgaand aan de massage bleek dat zij waarschijnlijk veel voor ons zou kunnen betekenen.

Meteen vertrouwd
Aangezien ik al 37 weken zwanger was, moesten we snel doorpakken. Er was veel te bespreken en veel om over na te denken. Maar in deze zeer korte tijd, een week, liet ze ons vertrouwd worden met haar, wennen aan het idee van een extra persoon bij de bevalling, hadden we het bevalplan af én liet ze ons keuzes maken waarvan we niet eens wisten dat we die hadden.

Fantastische timing!
De avond, zo bleek, voor de bevalling is ze nog bij ons geweest om het bevalplan te bespreken. Toen ze ‘s avonds laat thuis kwam heeft ze nog bedacht het plan af te maken en om 00 uur zat het in mijn mailbox. Om 7 uur is onze dochter geboren. Met de intuïtie van Annelies zit het dus ook goed. Uiteindelijk hebben we de mooiste bevalling gehad die we hadden kunnen dromen: zo natuurlijk mogelijk, samen in alle rust, amper medische inmenging, zelf onze dochter aangepakt, navelstreng uit laten kloppen en tijdens de bevalling heb ik amper op bed gelegen.

De juiste steun
En Annelies was op de achtergrond aanwezig en wist op de juiste momenten de juiste steun te geven, met tegendruk, massages, een knipoog, peptalk maar ook een andere houding te opperen, ik kon het zelf niet meer bedenken. Daarnaast hebben we prachtige foto’s, zo bijzonder! We zijn allebei erg blij dat ze erbij is geweest en kunnen het iedereen aanraden!

Dankjewel voor al je lieve zorgen, je hulp, ideeën en de mooie foto’s. Ik ben zo blij wat een 3e top bevalling. Veel liefs van ons Maartje, Arjan Noortje (en natuurlijk & Thijmen en Hidde).


Image
 

Derde bevalling: supermooie ervaring 

We kijken terug op een supermooie ervaring, precies de bevalling die we wilden. Ik kijk terug op een fantastische ervaring. Je was on-mis-baar! Bij mijn eerste was ik zo bang, dat het uiteindelijk helaas een keizersnede werd. Maar nu bij mijn derde bevalling zat ik helemaal in een bubbel van vertrouwen, focus en oxytocine. Jij wist deze fijne bubbel vakkundig te laten ontstaan en te behouden. Ik kan me de gynaecoloog en verloskundige van het ziekenhuis niet meer herinneren. De begeleiding van Annelies staat helder in mijn geheugen en zal ik nooit meer vergeten. 

Prachtige herinnering
Echt enorm bedankt voor al je support tijdens de bevalling. Ik hoor van iedereen dat ik er niet als ‘pas bevallen’ uitzie, dat komt zeker weten door de vlotte en ontspannen bevalling. Ook namens Thom bedankt voor de prachtige herinnering. Liefs, Sanne & Thom 


Image
 

Image

Vertrouwen in mezelf

Wat heeft Annelies ons goed geholpen en begeleid, het was een geweldige ervaring! Als er iets was konden we altijd bellen. Elke keer dat ik Annelies sprak kreeg ik meer vertrouwen in mezelf waardoor ik steeds meer op mijn gevoel durfde te vertrouwen”. Ik heb veel aan onze gesprekken gehad en de begeleiding als zeer steunend ervaren.

De foto’s die ze maakte waren super net als het geboorteboek. ‘Dankjewel dat je mij het vertrouwen in mezelf gaf om Jurre zo’n mooie geboorte te kunnen geven en voor al je liefdevolle steun’. Het is het bedrag meer dan waard, je krijgt er zoveel voor terug. Thanks a lot! Het was een geweldige reis en een prachtige geboorte. Liefs Stephanie & Anne

 
 

Steun na de bevalling

Wat ben ik blij dat ik jou naast me had, ik denk er nog vaak aan terug. Mijn bevalling begon thuis in bad, maar eindigde in het ziekenhuis. Ik kwam bij Annelies voor een zwangerschapsmassage en liep de deur uit met de wens om thuis in bad te bevallen en het liefst met haar erbij.

We hebben samen met Annelies een bevalplan gemaakt en 2 weken later was het zover. Haar bijzijn heeft mij en mijn man enorm geholpen tijdens de zware bevalling van ons dochtertje. Ze denkt aan alles! Aan een fijne sfeer, aan rust, aan de moeder en aan de vader. Daar waar mijn verloskundige steken liet vallen sprong Annelies in om mij te beschermen tegen onnodig veel pijn!

Ze is een duizendpoot die iedereen een mooie ervaring gunt en daar gaat ze 100% voor. Niks is haar te gek! Ook na de bevalling heeft ze mij de nodige steun gegeven om mij weer goed te voelen, mij zelfvertrouwen te geven en mij gerust te stellen over de bevalling! Kortom: ze denkt mee, helpt mee en leeft mee tot de laatste minuut en verlaat je niet voordat de jij de kleine in je armen hebt.
Annelies is een waardevolle aanvulling tijdens een bevalling en om die waarde te omschrijven kom ik woorden tekort! X Canan & Memet.


Image

Image

Van trauma naar vertrouwen

Mijn verhaal begon met een voor mij zware eerste zwangerschap en heftige bevalling waar ik een trauma aan over hield. Toen ik voor het eerst mijn zoon in mijn armen kreeg voelde ik me doodongelukkig. De bevalling was zo heftig, ik snapte er niks van en was totaal in de war.

Verdriet na de eerste bevalling
Het duurde een paar weken voordat ik de verliefdheid voelde waar iedereen het over heeft. Gelukkig kwamen de gevoelens daarna op volle kracht, maar ik vond het ook heel erg om dit niet meteen gevoeld te hebben. Ik had een prachtige baby op de wereld gezet, maar ik kon alleen verdriet en angst voelen. Ik kon niet denken aan de zwangerschap en bevalling zonder met dikke tranen van angst en verdriet te zitten. Het was zelfs zo erg dat ik niet eens wist of ik het wel aan durfde om nog een keer zwanger te worden.

Over mijn angst heen
Ik wilde heel graag een tweede kindje, maar het idee van weer een zwangerschap en bevalling te moeten meemaken maakten mij bang en hielden mij bijna tegen nog een kind te krijgen. Ik werd wel zwanger en wilde daar graag hulp bij zoeken. Mijn hulp kwam in de vorm van Annelies als doula. Een vriendin vertelde dat Annelies in de buurt woonde en dat ze een doula was. Dus ging ik haar opzoeken. Ik zocht ook naar andere doula’s op op het internet, maar had eerst een afspraak met Annelies.

Zoveel moed en vertrouwen!
Tijdens ons gesprek zat ik met een brok in mijn keel en dikke tranen want het raakte mij nog steeds om mijn verhaal te moeten vertellen. Annelies gaf mij gelijk moed en vertrouwen en nog belangrijker ze kon mij uitleggen waarom dingen zijn gelopen zoals de liepen tijdens mijn eerste bevalling. Ik kon het dus voor het eerst beter begrijpen wat er “mis” ging tijdens mijn eerste bevalling. En ze gaf mij gelijk hoop op een betere tweede bevalling. Ons eerste gesprek was zo fijn en zo positief dat ik gelijk dacht dit is het. Ik hoefde niet verder te zoeken. Zo begon mijn reis om mijn trauma en angst om zetten en te groeien in vertrouwen.

Vertrouwen dankzij ondersteuning
Het werd een prachtige ervaring. Ik werd zo goed begeleid door Annelies tijdens mijn zwangerschap dat ik niet alleen door mijn trauma heen kwam maar ook mijn zelfvertrouwen als moeder en vrouw groeide. Ik zit nu met mijn prachtige zoon in mijn armen en voel me zo intens dankbaar. De bevalling was dit keer ook heftig, spannend en had ik ook als traumatisch kunnen ervaren, maar doordat ik deze keer zo goed was voorbereid en zo goed ondersteund werd wist ik dat Annelies er voor mij was. Ze haalde mij iedere keer uit de angst en zo kon er doorheen komen en denk ik terug aan een mooie ervaring. Had ze dat niet gedaan dan was ik blijven hangen in de paniek. Want ja ik had momenten van paniek tijdens de bevalling, maar Annelies haalde mij daar op een mooie en ondersteunende manier uit en toen ik mijn zoon in mijn armen had werd ik overspoeld door geluk. Ik was zo ontzettend verliefd en blij; ik was over the moon.

Verwerking van trauma
Annelies was voor mij een steun naar de verwerking van mijn trauma. Ik kijk terug op een mooie zwangerschap en bevalling. Daar ben ik ontzettend dankbaar voor. Ze zet ze echt 100% in voor jou als zwangere vrouw en zal er alles aan doen om je te helpen en je het vertrouwen in jezelf te geven. Ik ben zo blij en dankbaar dat ik jouw hulp heb gehad. Want ja ik heb het gedaan, maar het was me niet gelukt zonder jouw hulp. Ik kan iedereen je heel erg aanraden. Ik ben super gelukkig met mijn twee prachtige zonen. Mijn gezin is compleet met een moeder in balans. Het was een prachtige reis en jij was samen met Martijn mijn grote steun onderweg. Liefs Ingunn & Martijn 

 
 

Bevallen na trauma ziekenhuis van de derde thuis in bad 

We willen je heel erg bedanken voor de fijne begeleiding voor en tijdens de bevalling. Dankzij de gesprekken met jou heb ik weer vertrouwen gekregen in mijn lichaam. Hebben we de juiste mensen weten te vinden bij de laatste loodjes van de zwangerschap en zag ik er niet meer tegen op.

De bevalling verliep ook supermooi thuis in bad en volledig zoals we hadden gehoopt. We kijken met een heel fijn en dankbaar gevoel terug op de bevalling. Dorenda & Jan-Willem 


Image

Zwanger met zachtheid voor mezelf

Wat ben ik blij dat je er voor ons was tijdens zwangerschap en bevalling! Mijn eerste bevalling was nogal een heftige herinnering geworden, met veel teleurstelling en angst. Uiteindelijk durfde ik het zes jaar later nog eens aan... Maar toen dacht ik, nooit meer zoals toen, ik ga dit regelen voor mezelf

Jouw geweldige begeleiding, persoonlijke gesprekken en gedeelde appeltaartjes hebben een wereld van verschil gemaakt. Met zachtheid voor mezelf heb ik de zwangerschap doorgemaakt met uiteindelijk een koninklijke bevalling in bad in mijn eigen woonkamer. Het was nog steeds heftig, ja, maar nu kijk ik er met alleen maar trots en warmte op terug. Er was geen moment van onveiligheid of twijfel, je hebt me elke wee op de grond gehouden. Jij was het beste kado dat ik mezelf kon geven! (oké, die baby is ook wel leuk 😉) 

Love you!

Lize

 

‘Steeds terug naar rust en vertrouwen met jou’

Een blik vanuit vertrouwen,
maakt een groot wonder heel dichtbij

De zon, de zee, het gras, een wolk,
jouw hand in die van mij 

Ik dank je voor het vertrouwen
in het wonder dat ik wil zien 

En als wij verwachtingsvol kijken
dan toont ze zich misschien 

Lieve Annelies, 

Het gedichtje op deze kracht drukt zo mooi uit het proces waar we ons afgelopen maanden in hebben bevonden en waar jouw begeleiding ons telkens weer terugbracht naar het basisvertrouwen waar vanuit we vorig jaar onze keuze voor een tweede kindje durfden te maken. 

We zijn zo enorm blij dat jij op ons pad kwam en er plots zoveel meer wegen en mogelijkheden bleken dan gedacht en de rust die dat naar de bevalling toe gaf. Ons wondertje heeft uiteindelijk getoond en we zijn intens gelukkig met deze mooie uitkomst. Alles is goed gekomen. Ik ben zo ongelofelijk blij en dankbaar. 

Zoveel dank voor al je liefdevolle zorg, meedenken en voelen en in het bijzonder je vertrouwen. 

Veel liefs,
Nanette & Sjoerd en een knuffel van Melle en Theije 


Image

Wat zeggen mijn cliënten

Om je een indruk te geven wat mijn cliënten zeggen over Mamalogisch kan ik met trots zeggen dat ze hier hun meest waardevolle herinneringen hebben neergezet. Lees hieronder een aantal reviews van mijn begeleidingen.

Zo te lezen kan ik gewoon niet zonder je