Verlangen naar stilte

In mijn zwangerschap verlangde ik heel erg naar stilte in de drukte om me heen. De zwangerschap vloog voorbij en waar ik vooral behoefte aan had was stil staan met nog meer rust en tijd voor mezelf. In even geen getrek. Maar hoe dan? Dat was de grootste uitdaging. Er stonden veel bevallingen in mijn agenda: hoe vond ik een balans in het geven aan anderen en goed zorgen voor mezelf?

Je eigen grens voelen

De keren dat ik mijn grens duidelijk voelde en er toch overheen ging brachten me dieper naar de kern in het voelen wat heb ik nodig. Deze tijd wilde ik heel bewust beleven. Het gaat zo snel, ik wilde me vastklampen aan de tijd. Mijn flow vond ik in het op mijn manier doen. Niet naar buiten gericht, maar heel erg naar binnen. Dichtbij mezelf. 

Even écht naar binnen keren

Nadat alle bevallingen waren geweest boekte ik voor mezelf een retraite van 5 dagen in volledige stilte en legde een gouden lijntje met mijn baby. Er waren 1500 mensen op een prachtig landgoed in Baarlo. Het was magisch. Er was niemand die aan me vroeg ‘Hoe lang moet je nog?’, ‘Jouw buik is wel heel groot’, ‘Zijn het er geen twee?’. Ik kreeg alleen maar liefdevolle blikken en ik zakte in een zachte bedding van hele fijne rust. 

Het was de allermooiste tijd. De stilte. Met mezelf. Met mijn baby. Alles viel samen en ik wist. Alles is goed. Ik vertrouw op mezelf. Je veilig voelen bij jezelf in stilte is alles durven aankijken wat er is. In wat je diep van binnen voelt, de blijdschap, angsten, alles bij elkaar. Je komt uit bij je eigen waarheid. 

Vertraag de tijd

Juist in de tijd waarin het niet gemakkelijk is om tot rust te komen gun ik je nog meer tijd voor jezelf. Dat je je ruimte in mag nemen om het op jouw manier te doen. In het vaker nee zeggen. Jezelf niet meer tekort te doen, maar je zoveel credits te geven voor wat je aan het doen bent. Er groeit een prachtig kindje in je buik. Deze tijd komt nooit meer terug. Dit is de tijd dat je mag kiezen voor jezelf. De foto is gemaakt een dag na mijn terugkomst van de retraite. Ik glowde van rust en kwam stralend thuis. Het grootste cadeau voor mezelf en een prachtig begin van mijn verlof. 

Deze pianomeditatie heb ik laten maken speciaal voor jou door pianist Roger Spees met onder de video een mooi gedicht. Voor een moment van diepe ontspanning en rust. Open je hart. Enjoy!

X

Annelies

In mij ben jij

Diep
Heel diep
Ben jij
Soms voel ik je niet
En dan
Zacht
kom je naar mijn hand
Ik weet dat we al samen zijn
met mijn buik ertussen
Jij en ik
Wij kennen elkaar
Maar ook nog helemaal niet
En toch is het vertrouwd

We zijn
Zo samen
Stil in dit moment
Voel ik dat alles goed is
We zijn op weg
Naar iets moois

Ik kijk uit
Naar je komst
Hoe je geboren wordt
En hoe het hier met jou zal zijn
Hoe je voelt
Als je in mijn armen
Ligt
Nu is alles stil

We hoeven niets
Adem stil
Het is zo mooi
we zijn er al
Want in mij ben jij
Welkom