Mamalogisch visie

Zwanger zijn, bevalling en moederschap: voor mij gaat het in de kern allemaal over liefde. De liefde voelbaar maken als kracht die de boel laat draaien. Maar vergis je niet: het is geen kwestie van glimlachend aaien over je buik (of je baby).

Ga staan voor jezelf!

Zwanger zijn en bevallen is geen wollig gedoe. Ja, het gaat om liefde. Namelijk: respect hebben voor jezelf. Weten waarop je ‘Ja’ wil zeggen, en waar ‘Nee’. Dat maakt je sterk. Ik gun elke vrouw dat ze totaal zichzelf kan zijn. Laat je nooit afremmen! Blijf vuur houden voor wat je voelt.

Daar gaat het bij mij om. Deze tijd voor jullie mooier maken, voor het grotere geheel. Want je bevalling gaat niet alleen over je baby, het is groter: jouw ruimte in nemen, en dat vanuit liefde voor jezelf.

Wanneer gaat het stromen? Ga je nieuwe energie voelen? Dat is wanneer je trouw bent aan je eigen pad en je niet laat leiden door wat anderen van je vinden. Als je dat eenmaal scherp hebt, ja, dan kun je de wereld aan. En dan kun je het doen op jouw voorwaarden.

Je gevoel vertelt de waarheid

‘Bij je gevoel zijn’ is niet per se zacht en gezellig. Tijdens je zwangerschap en ook als moeder kun je juist oude pijn tegenkomen. Dit kun je wegstoppen. Of je pakt het aan. Ik weet als geen ander dat de confrontatie pittig is. Als je het aandurft, kan het een geweldig keerpunt voor je betekenen. Lees hier hoe ik dat aanpakte.

Het voelt onbewust vaak veiliger om klein te blijven. Dat kennen we tenminste! 

Het gaat om jezelf zijn, in alles. Dan moet je jezelf eerst durven zien zoals je echt bent. En dat brengt je ongelofelijk ver.

Durf de stap te zetten

Dit maakt me zo gemotiveerd om vrouwen te coachen.

Je kunt deze tijd voor jezelf nemen als transformatie. Je eigen kleur bekennen. Soms voelt het alsof je heel ver weg bent van jezelf, en dan ben je er bijna! Ren er niet van weg. Juist de stappen zetten waarover je twijfelt, zorgt ervoor dat je groeit. Doe het voor jezelf.

Bij mij ga je vaak de diepte in. Wil je dat? Durf je dat? Want dat is het: wil je jouw bevalling rocken, dan begint het met in contact staan met je lijf. Niet vanuit je hoofd bedenken hoe het allemaal zou moeten.

Hoe IS het met je? Daar gaat het om,
Niet: hoe je DENKT dat het moet zijn.

Moederschap. En waar blijf jij?

Ook na de bevalling, als je leven als moeder verder gaat, vormt liefde de basis. Liefde is niet ‘lief doen’, het is ‘liefde voelen’. Dat begint bij jezelf. Offer je niet op, blijf trouw aan jezelf. Jij mag er zijn. Daar gaat mijn werk ook over, in welke fase van je leven je ook bent. 

Ik ben er voor jou in alles wat jou moeder maakt. Rond je zwangerschap, je bevalling, de tijd met je baby. En bij dit alles telt voor mij: wie ben JIJ? Wat maakt jou uniek? Waar gaat jouw hart sneller van kloppen? Als je daarin dichtbij je zelf bent, zie je dat alles wat je doet zo krachtig wordt.

En JA, je moet ook stáán voor jezelf. Maar de basis is een liefdevolle uitnodiging naar jezelf. Dit geef ik je zo graag mee.

Volg je gevoel

Vaak hoor ik vrouwen zeggen: ‘Het is zo moeilijk om mijn gevoel te volgen’. Meestal voel je heel goed wat je wil, maar is het vooral eng om dat gevoel te vertrouwen. We schieten zo snel in het verkeerde brein, dat er meteen overheen gaat met ‘Dit kan niet’, en ‘Wat als ik mijn baan verlies’. Die ‘Wat als’ nekt ons. Dat komt voort uit angst, en angst helpt je niet.

Voel jouw waarde

Het mag mooier zijn en met minder moeite gaan. Zet jezelf op die eerste plaats. Het klinkt simpel en het betekent wel voortdurend in contact zijn met jezelf. ‘Voor jezelf kiezen’ is geen lege term! Je ‘moet’ niet yoga en meditatie doen om voor jezelf te kiezen. Soms is het letterlijk een duw geven. Je ruimte bewaken en plezier hebben in wat je doet.

Het betekent dus dat je in elk Moment blijft voelen dat jij van waarde bent

Dat je niets te maken hebt met kritiek of vragen van je omgeving. Je wordt op jezelf teruggeworpen en dát is je werk. Vertrouw daarop.

Waar ik je echt in wil versterken, is dat je je waarde blijft voelen. Niet alleen als je in je comfort zone bent, maar juist ook daarbuiten. Op het moment dat je dokter tegen je zegt: ‘Hier is onderzoek naar gedaan, dus luister naar mij’, maar jouw gevoel vertelt iets anders. Kun je dán ook trouw zijn aan jezelf?

Het moederschap valt niet te plannen 

Net als in het echte leven komt er als moeder veel onverwachts op je pad. Het begint al in de zwangerschap! Ik bereid je daarop voor, niet door alles vast te leggen, maar door ruimte vrij te maken in jezelf. Zodat je kunt omgaan met wat er ook komt. 

Daarom vind ik bijvoorbeeld niet dat een thuisbevalling beter is dan het ziekenhuis. Ik werk juist zo graag samen in de medische setting. Juist daar is zoveel winst te halen als je samenwerkt. Ik werk als een team met jou, je partner en je zorgverlener. We werken met elkaar voor de fijnste ervaring.