Video: Tweeling bevalling Happy Twins 

Ben je in verwachting van een tweeling? Ook dan is er zoveel mogelijk om van jouw bevalling een prachtige ervaring te maken. Ik adviseer elke vrouw om zich goed voor te bereiden op haar bevalling. Heb je een bijzondere omstandigheid, zoals een meerling, dan geldt mijn advies dubbel!

Voorbereiding: jij staat aan het roer

Ga op onderzoek, lees je in, laat je inspireren. Als je meer weet over het verloop van een tweelingbevalling, en als je weet wat jij echt wel en niet wil, dan kun je veel meer voor jezelf organiseren. Zet jouw wensen in je geboorteplan. Werk aan je vertrouwen dat je het kunt. Want je bevalling mag een onvergetelijke dag zijn. Op de meest positieve manier! Hoe wil jij jouw prachtige kleintjes op de wereld zetten?

Kies je zorgverlener

Om je voor te bereiden op jouw tweelingbevalling kun je om te beginnen op zoek naar een verloskundige of gynaecoloog die veel ervaring heeft met tweelinggeboortes, en vol vertrouwen is in het natuurlijke geboorteproces. Zo heb ik als doula een fantastische samenwerking met de professionals in het Diakonessenhuis. 

Met mensen om je heen die geloven in jou, sta je sterker! Zodat jij echt in het middelpunt staat en je bevalling zoveel mogelijk op jouw manier verloopt.

Heb je vragen over alle opties, wil je werken aan je zelfvertrouwen, wil je je voorbereiden op je bevalling? Je kunt een sessie met mij boeken waarbij ik je begeleid in je vragen.

Badbevalling van een tweeling

Kijk mee naar dit bijzondere moment, een prachtig mooie vaginale tweelingbevalling. Tijdens de geboorte van hun eerste dochter in 2017 mocht ik de ouders ook bijstaan. Toen ze me voor de tweede keer vroegen voor de bevalling van de tweeling voelde ik me vereerd en het was alsof we weer verder gingen waar we waren geëindigd. 

Happy mom, happy twins, happy doula!

Het gevoel na de bevalling was fantastisch. Glowend als een shinend licht met de grootste lach op mijn gezicht ging ik naar huis. Yes, we kunnen alles als we maar durven te vertrouwen. Dit was een hele mooie start na mijn zwangerschapsverlof van Fiebe. Ik maakte een leuke vlog, kijk je mee? Rock Your Birth! X Annelies