2020 gerockt! Mamalogisch jaaroverzicht

Vlieg met me mee door 2020 met veel leuke beelden achter de schermen als ik naar bevallingen van clienten toe vlieg. Blij, soms minder door het gevecht wat ik moest leveren voor cliënten om de ziekenhuizen binnen te komen ivm Covid. Maar 2020 was mijn aller allermooiste doula jaar ooit. Ik ging voluit, had de meest mooie vrouwen om me heen. De resultaten zijn wauw. Ik deel eerlijk mijn grote lessen van afgelopen jaar en ik blik vooruit naar the Birthing New Life project voor 2021.

  • 21 doula baby’s zwommen de wereld in en werden in bad geboren
  • Frustratie. Niet eerder stond ik zoveel DUBBEL
  • Magische geboorte van een achtste kind? Mamalogisch was erbij ?
  • Ik miste een bevalling. Baby Loek kwam in 40 minuten na het breken van de vliezen
  • Een moeder koos bewust voor haar droombevalling en beviel bij 42.3 thuis in bad. Ze heelde haar vorige bevalling
  • VBAC op dit onderwerp in de video blijf ik vol schieten. Ik kan er amper over praten zonder me diep geraakt te voelen. 4 bevallingen eindigde in een keizersnede. En 2 mama’s kozen bewust voor een keizersnede.
  • Mijn diepere calling. Waarom ik mijn hart volg en mijn 1 op 1 begeleiding los ga laten
  • Mijn (dringende) advies waarom we meer van vrouwen moeten afblijven
  • Ennnn wat we te doen hebben met z’n allen

Een waardevolle leuke video die de moeite is om uit te kijken. Dit jaar leerde me veel lessen in hoe we vrouwen pushen te bevallen zoals wij denken dat ze moeten bevallen. Door van heel dichtbij mee te lopen met veel vrouwen zie ik ze worstelen en wat het met ze doet.

Ik ben echt trots dat ik naast mijn cliënten blijf staan op de momenten dat ik diep van binnen wist dit kan niet en het klopt niet. Ik maakte in meerdere situaties voor vrouwen mogelijk wat anders onmogelijk was geweest. Ik voel hierin dankbaarheid naar mezelf omdat ik ook als ik zelf onder druk sta ik altijd in het belang van mijn moeders kies. Ben ik je doula? I got your back. Altijd. 

Bijzonder! Ik begeleidde een moeder van haar 8ste kind. 21 baby’s werden in bad geboren. Veel ziekenhuis bevallingen verschoven naar thuisbevallingen. Mijn vrouwen heb dit jaar echt echt gerockt! Ik heb 32 bevallingen begeleid.

Er waren vaginale bevallingen na keizersnedes die weer een keizersnede werden. Soms lopen bevallingen anders dan gehoopt en hebben we echt alles maar dan ook alles gegeven. Ik heb deze moeders zo diep zien gaan in hun verlangen. Zowel in de zwangerschap als tijdens de bevalling. In de video schiet ik 4 keer vol. Ik kan er amper over praten zonder me diep geraakt te voelen omdat ik weet hoe deze weg naar een VBAC kan zijn en kan voelen. Ik ben zo ongelofelijk trots op deze moeders. You still ROCKT your birth ???. 

Ook leerde ik los te laten. Mijn bevallingen. Mijn nieuwe project The Birthing New life project heeft maar 1 doel en dat is het veranderen van de huidige norm in hoe vrouwen moeten bevallen. 

Want wat als er minder angst zou zijn 

Wat als je écht eerlijke informatie krijgt 

Wat als vrouwen de regie terugpakken 

Er is geen mooiere tijd dan nu om hierin te staan

Veel plezier met de video. Ik heb hem met veel liefde en aandacht gemaakt. Er zitten veel beelden in van achter de schermen. Zoveel dank van al mijn moeders waarvan ik beelden mag delen. Door jullie kan ik zichtbaar maken in waar mijn HART van overloopt. Jullie zijn te gek. 

Ik dank ook mijn fantastische samenwerkingen met zorgverleners en verloskundigenpraktijken dit jaar. Met in het speciaal gynaecoloog Koen Deurloo we maakten voor veel vrouwen met medische indicaties het verschil in de piek van de COVID tijd. 

Lieve mama’s voor 2021. Ik kijk er zo naar uit. De laatste bevallingen die we gaan ROCKEN en daarna sla ik mijn vleugels uit en is de start van the Birthing New life project.

De muziek onder de video is mijn soultrack in maart door gemaakt door intuïtief pianist Roger Spees.