12 vragen, 12 antwoorden over de Elle-Tens

Rate this post

1. Hoe werkt de Elle Tens?

Tens staat voor Transcutane Electro Neuro Stimulatie, met een set elektroden stimuleer je de zenuwbanen. Dit onderbreekt het pijnsignaal naar je hersenen, waardoor je minder pijn voelt. Bovendien stimuleert de Elle Tens de aanmaak van belangrijke endorfines die je natuurlijke aanmaak van pijnstilling verhogen. Jouw lichaam maakt deze fantastische pijnstilling zelf aan. Endorfines kun je dus goed gebruiken bij je bevalling. Bevallen met de Elle-Tens is veilig, er zijn geen bijwerkingen en de Elle Tens is gemakkelijk in gebruik.

2. Is het veilig in gebruik?

Ja, de Elle Tens is 100% veilig. Voor jou en voor je baby. De werking via de zenuwbanen is direct en tijdelijk. Er wordt niets in je lichaam veranderd, het heeft geen invloed op je baby en er zijn geen na-effecten of geen bijwerkingen. Vrijwel alle vrouwen kunnen de Elle Tens veilig gebruiken. Gebruik de Tens niet als je hartklachten, epilepsie of een pacemaker hebt.

3. Mag Elle Tens ook mee naar het ziekenhuis?

Ja, de Elle Tens (ofwel geboortetens) is geschikt voor zowel thuisbevalling als ziekenhuisbevalling. Je kunt de Elle Tens ook gebruiken terwijl je een CTG scan krijgt of andere metingen gedaan worden.

4. Kan ik de Elle Tens ook gebruiken bij een badbevalling?

Ja, dat kan, voordat je in het water gaat. De Elle-Tens is niet waterdicht. Je gebruikt de Elle Tens dan in de latente fase en zo vormt het een hele mooie overbrugging naar de actieve fase, waarin je in bad mag. Dat is meestal het moment dat de weeën echt goed doorzetten. De pijnstilling van de geboortetens en van het bevalbad kunnen elkaar mooi aanvullen en versterken.

5. Krijg ik wel nieuwe pads?

Ja, bij het huren van jouw Elle Tens wordt altijd een nieuwe set pads meegeleverd.

6. Krijg ik de Elle Tens vergoed?

Ja, veel verzekeraars bieden een vergoeding aan voor het gebruik van de Elle Tens. Wel varieert de hoogte van de vergoeding. Check bij jouw verzekeraar of de Tens binnen de vergoedingen valt van het Basis- of Aanvullend pakket.

7. Werkt het ook bij rug- en beenweeën?

Ja, de Elle Tens (geboortetens) geeft je verlichting en haalt de scherpe randjes van de pijn, of je nu ‘gewone’ weeën hebt in je buik, of dat je rugweeën of beenweeën voelt. De Tens helpt je met pijnstillende endorfines aanmaken, hoe jouw bevalling ook verloopt.

De Elle-Tens of geboortetens huur je makkelijk bij Mamalogisch. Gratis versturen Heen en Teriug
Huur de Elle Tens voor je bevalling bij Mamalogisch. Gratis versturen heen & terug.

8. Kan ik de Elle Tens uitproberen voor de bevalling?

Ja, dat kan. Je krijgt een set nieuwe medische pads meegeleverd, die je meerdere malen kunt gebruiken. Na ontvangst raad ik aan hem te testen op je onderarm, zodat je een gevoel krijgt bij de verschillende instellingen en je alvast kunt ervaren hoe je de inTensiteit verhoogt. Zo ben je al vertrouwd met de Elle-Tens op het moment dat je echt gaat bevallen.

9. Wanneer start ik met de Elle Tens?

Je start met de Elle-Tens in de vroege (latente) fase van de bevalling. Zodra je merkt dat de weeën inzetten is het een goed moment om met de Elle Tens te beginnen. Zo verhoog je op een fijne en effectieve manier de aanmaak van belangrijke lichaamseigen endorfines. Dit doe je met de basisstand. Je bouwt een maximale endorfinespiegel op en krijgt daardoor optimaal resultaat op het moment dat je de pijnstilling het beste kunt gebruiken: in de actieve fase van je bevalling. Bij elke wee kun je op de ‘boost’ knop drukken. Dit zorgt voor extra stimulatie en verlichting tijdens de wee. Zo houd je meer gevoel van regie en kun je actief met je weeën meewerken.

10. Ik ben nu al uitgerekend?

Ja, dat kan. Ik weet hoe het kan lopen, in de laatste fase van je zwangerschap. Ik verzend de Elle-Tens dezelfde dag nog naar je, zodat je hem de volgende dag in huis hebt. Mocht je na je bestelling dezelfde nacht nog bevallen dan krijg je altijd de betaling weer terug en betaal je alleen de verzendkosten.

11. Wat als ik eerder beval of er zijn andere bijzondere omstandigheden?

Mocht je de Elle tens hebben gereserveerd en je bevalt voor de 37 weken of er zijn andere bijzondere omstandigheden, dan kun je de huur altijd kosteloos annuleren. Een bewijs is niet nodig. Stuur me even een berichtje dan maak ik de betaling aan je over.

12. Zo gebruik de Geboortetens

Je kunt de Elle-Tens makkelijk zelf instellen. Jij of je partner plaatst de elektroden op je rug. Twee elektroden plaats je onder je bh-band en de andere twee plaats je onder in je rug net boven het heiligbeen. Je kunt het beste al beginnen met de Tens in de vroege fase van de bevalling: wanneer je de eerste weeën voelt opkomen start je met de Tens. Met de basisstand ‘burst’ stimuleer je direct de aanmaak van endorfines. Je bouwt nu geleidelijk aan een goede endorfinespiegel op, die voor jouw natuurlijke pijnstilling zorgt.

Bij elke wee kun je naast de basisstand ‘burst’ nog op de ‘boost’ knop drukken. Dit zorgt voor extra stimulatie en verlichting tijdens de wee. Het leidt je ook af van de pijn omdat je zelf iets regelt. Zo houd je meer gevoel van regie en kun je actief met je weeën meewerken.

Gebruiksaanwijzingen

Hieronder kun je de verschillende gebruiksaanwijzigingen downloaden van de Elle Tens en de Elle Tens 2.