Rock Your Birth met Mamalogisch

Your body. Your birth. Your Choice.
Rock Your Birth met Mamalogisch

Your body. Your Birth.
Your Choice.


Lees Meer

Moxatherapie bij stuitligging

Wil je je kindje op een natuurlijke manier proberen te laten te draaien vanuit een stuit naar hoofdligging? Moxa therapie is een effectieve en veilige methode om op een vriendelijke manier het draaiproces van je kindje te stimuleren. Moxa therapie kan ook gebruikt worden als je kindje overdwars ligt. Het gebruik van moxa therapie is evidence based en gebaseerd op breed en wetenschappelijk onderzoek. Studies laten zien dat de kans dat je kindje spontaan draait, met moxa therapie tijdens de 33ste tot de 36ste week wordt vergroot van 50% naar 75%. Belangrijk is om niet te lang te wachten. Hoe vroeger je met de therapie start hoe beter, hoe groter de kans op een positief resultaat. In mijn praktijk pas ik moxa toe in combinatie met Spinning Babies optimal fetal position. Spinning Babies techniek maakt het comfortabeler, gemakkelijker en vergroot de kans op succes om je baby te laten draaien naar hoofdligging.

Hoe werkt Moxa?

Moxa is een onderdeel van de acupunctuur en de traditionele Chinese geneeskunde. Tijdens de behandeling maak ik gebruik van een moxastick (er komen geen naalden aan te pas). De moxa is een bijvoetkruid en wordt gebruikt om de acupunctuurpunten diep te verwarmen. Door de stick aan te steken geeft het een intense en aangename warmte af. De warmte van de moxa dringt diep door tot in het acupunctuurpunt (Blaas 67) waardoor de verwarmende energie zorgt voor beweging in het kleine bekken. In het kleine bekken ligt ook je baarmoeder. Door de beweging in het kleine bekken wordt je baby beweeglijk waardoor de kans op draaien toe gaat nemen. De baarmoeder wordt volgens de Westerse geneeskunde door moxa beter doorbloedt. Daardoor rijpt hij beter en is de kans groter dat je kindje spontaan draait. Bovendien stimuleert moxa vermoedelijk de bijnier en de hormonen die de bijnier produceert, beïnvloeden het spierweefsel van de baarmoeder. Daardoor zou het kindje beweeglijker worden en uiteindelijk kunnen draaien. Mocht je baby niet de draai maken naar hoofdligging dan kun je altijd nog een uitwendige versie overwegen in het ziekenhuis bij de gynaecoloog. Dit gebeurt meestal vanaf week 35. Een aantal factoren zijn hierbij belangrijk zoals voldoende vruchtwater en de ligging van de placenta.
Voordelen 
 • Veilig voor moeder en kind
 • Natuurlijke spontane draaiing wordt gestimuleerd 
 • Pijnloos
 • Geen bijwerkingen
 • Kans op een natuurlijke bevalling 75% groter 
 • Behandeling kan thuis plaatsvinden
 • Behandeling duurt slechts 15 minuten per dag

Jullie krijgen 10 moxa sticks voor de komende 10 dagen om mee aan de slag te gaan. De behandeling duurt ongeveer een uur.

Your best friend!

Wil je graag zo natuurlijk mogelijk bevallen, maar wel een fijne steun in de rug? De Elle Tens is een moderne en efficiënte vorm van natuurlijke pijnverlichting en is speciaal ontworpen voor tijdens de bevalling. Mijn doulaclienten vinden hem geweldig. De Tens geeft je een gevoel van controle, je kunt je beter ontspannen tijdens en tussen de weeën door. Bovendien stimuleert het de aanmaak van belangrijke endorfines. Zo heb je een mentale voorsprong op de pijn en kun je de weeën beter opvangen en samenwerken met je lichaam.

Natuurlijke pijnstilling

TENS staat voor Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie oftewel het via / door de huid heen stimuleren van de zenuwbanen. Je kunt de Tens gemakkelijk zelf instellen en de stimulatie verhogen naar wat jij prettig vindt. Standaard staat de Tens op de ‘burst’ stand deze stand stimuleert de aanmaak van endorfines. Voel je een wee opkomen dan druk je op de boost knop. Deze zorgt voor extra stimulatie tijdens een wee en blokkeert de pijnprikkeloverdracht waardoor je minder pijn voelt.

Meer ruimte voor jou en je baby

Bij de Tens krijg je een nieuwe set met 4 speciale elektroden, 2 elektroden plaats je onder je bh-band en de andere twee plaats je onder in je rug net boven het heiligbeen. Hoe eerder je start met de Tens hoe effectiever de werking zal zijn. Zo kun je optimaal de endorfinespiegel verhogen. De Tens heeft geen bijwerkingen en is veilig voor jou en je baby. Je kunt er thuis mee beginnen en ook gebruiken in het ziekenhuis.

Voordelen badbevalling

 • Effectieve manier van natuurlijke pijnstilling
 • Stimuleert de aanmaak van endorfine
 • Simpel en gemakkelijk in te stellen
 • Geen bijwerkingen Veilig voor jou en je baby
 • Je kunt hem thuis en in het ziekenhuis gebruiken


BELANGRIJK: Je mag de Tens niet gebruiken als je een pacemaker of hartklachten hebt. De Tens mag nooit gebruikt worden tijdens het douchen of in badTarief

 • Veilig voor moeder en kind
 • Natuurlijke spontane draaiing wordt gestimuleerd
 • Pijnloos
 • Geen bijwerkingen
 • Kans op een natuurlijke bevalling 75% groter
 • Behandeling kan thuis plaatsvinden
 • Behandeling duurt slechts 15 minuten per dag

Jullie krijgen 10 moxa sticks voor de komende 10 dagen om mee aan de slag te gaan. De behandeling duurt ongeveer een uur.

Moxatherapie bij stuitligging (icm. spinning babies technieken) EUR. 75,-

Elle Tens huren

Je huurt de Tens voor een periode van 5 weken vanaf 37 tot 42 weken. Bij week 37 ligt hij voor je klaar, woon je wat verder weg dan is versturen ook geen probleem. Je betaalt dan € 6,95 voor het verzenden met track and trace. Bij een definitieve reservering betaal je het volledige bedrag aan, na de bevalling retourneer je hem binnen een week aan Mamalogisch. Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem gerust contact met me op via: annelies@mamalogisch.nl of stuur een whatsapp bericht.

Geboorte Tens Elle (natuurlijke pijnstilling) EUR. 55,-


No grid was found for: Mamalog.